Συνέντευξη του Δημήτρη Μαμαλούκα

mamaloykas

στον Κώστα Αγοραστό για την διαδικτυακή πύλη BOOK PRESS

Ο Δημήτρης Μαμαλούκας μόλις κυκλοφόρησε το νέο του μυθιστόρημα Κράτα μου το χέρι (εκδ. Ψυχογιός). Μια ιστορία για έναν ήρωα που «αποζητάει τη σωτηρία της ψυχής του και τη λύτρωση από την κατάρα του. Η σωτηρία της ψυχής του εξαρτάται από τη συγγραφή του βιβλίου του κι η λύτρωση από το τέλος που επιζητάει, την αυτοκτονία».

Κουβεντιάσαμε μαζί του για τη διαδικασία της γραφής και το νέο του βιβλίο.

Στο τελευταίο σας μυθιστόρημα πρωταγωνιστεί ένας ιδιαίτερος και μοναχικός χαρακτήρας. Πείτε μου, από πού αντλήσατε στοιχεία για την προσωπικότητά του.

Ο ήρωας παρουσιάστηκε μέσα μου μια καλοκαιρινή μέρα του 2009. Στην αρχή ήταν ένας τύπος που έφτανε σε μια άγνωστη γκρίζα και μουντή πόλη θέλοντας μόνο να βρει μια γωνιά για να γράψει το βιβλίο του. Δεν μπορώ να εντοπίσω πού ακριβώς έψαξα για να βρω τα υπόλοιπα στοιχεία της προσωπικότητάς του. Σιγά σιγά έγραφα στο χαρτί ό,τι έπραττε κι εκείνος μου αποκάλυπτε περισσότερα στοιχεία για τον εαυτό του. Μεγάλο ρόλο έπαιξε το διαμερισματάκι που διάλεξε να μείνει. Ίσως δεν διάλεξε εκείνος το μικρό σπίτι που δέρνεται οχτώ ώρες απ’ τα ηχεία του σινεμά, αλλά το διαμερισματάκι διάλεξε εκείνον. Κι έπειτα, κάθε μέρα που προχωρούσα το βιβλίο εκείνος μου φανέρωνε όλο και περισσότερα για τον εαυτό του… Με λίγα λόγια ο ήρωάς μου, μου αποκάλυψε την προσωπικότητα και τη μοίρα του.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη >>>

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s